Støtte til brystkræft

RAB registreret behandler og specialist sygeplejerske inden for kræftsygepleje

At få brystkræft vender op og ned på hele tilværelsen og livet. Der er pludselig mange nye ting og tanker, man skal forholde sig til, og det hele kan virke uoverskuelig for dig.

Jeg hedder Charlotte og er tidligere ramt af brystkræft. Jeg har et godt forløb til dig, som har fået brystkræft eller som lever med symptomer efter et brystkræftforløb. Du skal se min behandling som et supplement af den lægefaglige behandling. Alt hvad jeg tilbyder er tilrettelagt for at kunne tilbyde dig en en god og lindrende behandling ud for de behov, lige netop du har.

Mit mål er at støtte dig gennem dit kræftforløb eller lindre de senfølger, der er opstået i kølvandet efter din behandling. Mine behandlinger hjælper dig med at styrke og lande bedre i din krop samt give dig et positivt syn på dit eget selvbillede. De hjælper til, at du opnår en smertelindrende effekt i både krop og sjæl som samtidig giver en dejlig følelse af ro i kroppen og et mentalt overskud. Her kan du også få afløb for alle de svære følelser og tanker man, ikke vil belemre sin familie eller venner med. Eller bare tale med en, der lytter.

Det er aldrig for sent at komme i gang med at gøre noget godt for dig selv.

Charlotte Timm Jensen

En unik behandling består af en kombination af:

Har du brug for at høre mere, er du velkommen til at ringe eller skrive til mig. Du behøver ikke beslutte dig, før du har mødt mig, om hvilken forløb du ønsker. Det er altid rart at føle, man har fundet den rigtige til at hjælpe sig. Jeg har daglig telefontid mellem kl. 9-10.

Alle behandlinger er specifikt tilrettelagt til dig, og hvad du har brug for. Jeg vil gøre mit bedste for at hjælpe dig med at lindre og nedsætte dine symptomer og bane vejen frem til:

  • en bedre bevægelse og forståelse af din krop
  • at optimere din fremtidige arbejdsevne
  • give dig en hånd og optimere dit psykiske overskud
  • og skubbe dit barometer på din livskvalitet opad

Du kan læse mere, om hvilke fordele de forskellige behandlinger gør for dit forløb herunder.

Kranio-sakral terapi 

Det er en blid og blød men samtidig en dybdegående behandling. Med blide tryk på hele kroppen åbnes der op for spændinger og blokeringer. Kranio-sakral terapi arbejder med dit nervesystem og sørger for, at der opstår ro i kroppen.

Din krop kan føles som værende i en stress tilstand eller en følelse af, at du ikke er ordentlig landet. Nogle beskriver det som en følelse af at være udenfor kroppen.

De bløde og blide berøringer gør underværker og giver kroppen lyst til at give slip og åbner op, og der gives plads til forandringer.

Behandlingen giver en følelse af dyb ro, og du vil føle dig mere afslappet og opleve din indre uro nedsættes. Det vil også skabe mulighed for at falde nemmere i søvn og medvirker til en bedre døgnrytme og fremmer den gode nattesøvn.

Det giver også en positiv effekt på de depressive tanker, der kan melde sig undervejs. Din krop føles i bedre flow, fordi der sker en øget blodcirkulation, som optimere processen i at udskille affaldsstoffer og på samme tid at kunne virke smertelindrende.

Du får et større overskud og mulighed for en positiv effekt med at øge dit selvværd, i det hele taget vil du opleve et bedre flow og velvære i hele din krop og føle dig godt tilpas.

Terapien er også god til at få bearbejdet et traume, der har sat sig i kroppen.

Massage

Den massage jeg tilbyder er en rolig og blød massage og er tilpasset den enkelte. En massage skal ikke være hård for at opnå afspænding af dine muskler og bindevæv. Det er et spørgsmål om at udføre den rette teknik og god viden om kroppen samt hvor man skal massere.

Massage øger udskillelse af oxicontin, som er kroppens egen smertestillende og producerer både serotonin og dopamin også kaldet lykkehormonet. Det er med til at få en dejlig følelse af velvære og fornyet energi. Den er også god til at få dig til at være i og mærke din krop, så du får mulighed for at komme ud af hovedet og slippe det tankemylder, der tit er svært at slippe.

Ved bløde og cirkulerende massagestrøg stimuleres der varme og øget blodcirkulation omkring musklernes fibre, som har en god effekt og fremmer optagelse af ilt og næringsstoffer. På samme tid kan den være med til at sænke niveauer af inflammation i din krop.

Massage til brystkræftforløb

Lymfe drænage

Man kan opleve mere eller mindre væskeophopning efter operation. Hvis du er i den situation, at du får fjernet dine lymfekirtler, oplever man oftest, at væske har svært ved at komme væk fra området. Derfor opstår der lymfødem.

Efter operation er det normalt, at man skal have hjælp til at få væsken fjernet fra det opereret område på sygehuset. Det kan ikke helt undgås, men jeg anbefaler samtidig at få behandlinger sideløbende her i klinikken, hvor jeg med bløde og nænsomme tag med hænderne, hjælper med at få væske til at flytte sig til de større lymfekar.

Det er en blød og smertefri transport af væsken i kroppen, som stimuleres og føres hen til de store lymfekar, som herefter udskilles. Den er også god lige efter operation, dog er det vigtigt, at din læge har givet tilladelse til, at man må stimulere med drænage i området.

Alt drænage optimerer til heling og sundt cellearbejde, som er vigtigt i en helingsproces. Den blide drænage er også god, selvom det er år siden, man er blevet opereret.

Arvævsbehandling

Et nydannet ar vil med tiden få flere og flere kollagene fibre, der kan medføre et kraftigt skævt træk i det omkringliggende væv. Det kan give spændinger, smerter, ømhed eller i det hele taget ubehag.

Man skal være opmærksom på, at arvævet ikke kun er den synlige del ude på huden, men kan skyde igennem alle kroppens raske væv, organer, muskler og sener og bliver oftest hårdt og ufleksibelt i et større område.

Det er en god ide så tidligt som muligt at få arbejdet på vævet, så man fremmer strømmen af blod, lymfe, ilt og næringsstoffer gennem arvævet. Ved små lette berøringer og bindevævsteknikker, der skaber bevægelser, vil man opleve, at området i og omkring arret vil blive mere glat og smidigt.

Uanset hvor gammel arvævet er, vil det altid være muligt at skabe en bevægelsesforbedring.

Akupunktur

Mange oplever kvalmegener både af sygdommen og behandlingen. Akupunktur gives i medianbaner, hvor der isættes små nåle, som støtter kroppen til balance, hvor der er en ujævn energibalance.

Akupunktur kan gives, mens anden behandling foregår. Nålene skal sidde omkring 20 minutter – nogen kan mærke en forskel med det samme, mens andre skal have et længerevarende forløb.

Terapi og gode råd

Det kan være svært at tage de svære samtaler med familien, da man gerne vil beskytte dem og ikke gøre dem mere urolige. Derfor er det ikke lige altid, at man får fortalt de nærmeste, hvordan man har det, og hvilke bekymringer man har til hverdag og sin sygdom.

Her er der plads til alle samtaler – også de svære. Hvis man har børn i familien, er det så nemt for dem at blive påvirket, da de sanser alle de følelser, vi selv går rundt med.

Har man børn, som er meget påvirket i hjemmet, kan jeg med hele mit hjerte anbefale at tage kontakt til Børn, unge og sorg – de har nogle fantastiske arrangementer og samtaler, der støtter op omkring børn.

Tilskud

Der kan være muligheder for tilskud til behandlingen, da flere forsikringsselskaber dækker kritisk sygdom og giver tilskud forskellige behandlinger. Undersøg dine muligheder med sygesikringen Danmark og dit forsikringsselskab.

Jeg er registreret i styrelsen for patientsikkerhed og arbejder under tavshedspligt og diskretion. Ligeledes arbejder jeg som RAB – registreret behandler, som betyder, jeg har et højt uddannelsesniveau og er medlem af en brancheforening, der stiller høje krav til sine medlemmer.

Priser på støtte til brystkræft forløb

Betaling

Du har mulighed for at betale med betalingskort når du bestiller online. Beløbet reserveres og trækkes først når du møder til den bestilte tid.

Ved fremmøde i klinikken har du også mulighed for at betale kontant eller med mobilpay.

Modtag nyhedsbrev med tips

Tilmeld dig mit månedlige nyhedsbrev og få tips til hjemmeøvelser, gode råd og tilbud.

Tjek din indbakke for bekræftelse!