Biodynamisk kranio-sakral terapi (BKST)

Hjælper dig med at genskabe balance både fysisk og psykisk

Biodynamisk kranio-sakral terapi har en gavnlig effekt på mange områder:

 • Stress
 • Angst
 • Depression
 • Tankemylder
 • Træthed
 • Søvnproblemer
 • Svimmelhed
 • PTSD (posttraumatisk stressforstyrrelse)
 • Smerter
 • Sorg
 • Migræne- og spæningshovedpine
 • Kæbe og bids problemer
 • Ryg- og nakkesmerter
 • Piskesmæld
 • Fastlåste led i kroppen
 • Problemer med fordøjelsen
 • Adfærdsforstyrrelser f.eks ADHD
 • Indlæringsproblemer, indelukkethed og dårlig koncentration
 • Hormonelle forsyrrelser
 • Allergi- og astma
 • Svækket immunsystem
 • Sygdomme relateret til nervesystemet
 • Kolik hos børn

Stress

Usund stress opstår når vores system bliver for overvældet af længere tids alvorligt pres eller en voldsom påvirkning.

Kroppen er trænet til enten kamp eller flugt, men når kroppens signaler ignoreres stivner energien og “låses” derved fast i nervesystemet. Der sker en overbelastning i kroppen, der gør, at vi kollapser i stedet for at handle.

Kranio-sakral terapi kan lindre og gavne et overbelastet nervesystem og symptomer der opstår. I behandlingen arbejdes med nervesystemet, mere præcist det parasympatiske nervesystem, som kan skabe ro og normalisere forholdene.

Når din krop begynder at reagere på stress-signaler, så er det kroppens måde at advare dig på. Og når man overhører signalerne, kan det sætte sig som et stresskolaps, stresssygdom, angst eller depression.

Hjernerystelse og piskesmæld

Gener efter piskesmæld kan være mangfoldige men opstår pga. traume af led, muskler og sener.

I piskesmæld ses en mikroblødning i nervevævet, skader der ikke kan ses i scanninger. Spændinger bliver siddet i vævet, og derved opstår smerter.

Ved hjernerystelser sker der en overtrækning af nerveceller i hjernen, som påvirker hjernens funktion i større eller mindre grad. Det kan give kroniske og langvaring følger af både fysisk og psykisk karakter.

Erfaring viser, at kranio-sakral terapi har en gavnlig virkning på begge områder og kan lindre mange alvorlige og kroniske følgevirkninger.

Migræne og spændingshovedpine

Hovedpine er en hyppig tilstand og årsag til, at ca. hver 3. dansker har søgt læge. Den kan være indikation på andre sygdomme eller en primær hovedpine. Ca 70% er spændingshovedpine der kan skyldes stress, psykiske forhold og stramme nakkemuskler.

Migræne rammer hyppigst kvinder og 1 ud af 4 har forvarsler af aura gener. Begge er både kroniske eller kommer i perioder og giver somme tider andre fysiske gener end smerter i hovedet.

Kranio-sakral terapi arbejder med spændinger i knoglerne og hjernehinderne, nakke og kæbeproblematikker, cerabrospinalvæske og kranionerverne og kan derfor lindre eller gavne.

Hvad er Biodynamisk kranio-sakral terapi?

Biodynamisk kranio-sakral terapi er en meget blid og dybdegående behandling af kroppen, som samarbejder med kroppens egne ressourcer og energier.

Ved hjælp af blid berøring og lytten aktiveres dit nervesystem, kroppens væsker, psyken, energisystemet og kroppen får mulighed til at genskabe balance og spændinger opløses. Når vi bliver syge eller har en krise i livet er det et udtryk for at vi er i ubalance.

Det kan vise sig i flere forskellige symptomer, både som fysiske eller psykiske blokeringer og spændinger såsom smerter, stress, sorg, træthed, søvnløshed, depression osv.

Ubalancen være opstået af flere faktorer, over tid eller ved et akut traume. Når kroppen er overbelastet, har den brug for at skifte gear og komme ned i tempo for at kunne genopbygge sig selv.

Biodynamisk KST er baseret på embryologi, læren om fostrets skabelse. De kræfter/energier der styrer fostrets udvikling, er de samme kræfter, som heler kroppen livet igennem. Der arbejdes ud fra den forudsætning at kroppen selv har ressourcerne, for at optimere sin tilstand. Men når der opstår dominerende ubalancer har kroppen ikke selv ressourcer til at reetablere kontakten til helheden og sundheden. Det er netop denne proces jeg hjælper til med ved at åbne døren for de selvhelbredende og universelle kræfter.

Biodynamisk betyder livskraft. Termen Biodynamic er en overordnet beskrivelse for en holistisk forståelse af levende systemer. Den danske model af Kranio-sakral terapi består af en blanding af bindevævsteknikker, akupunktur-punkter og KST teknikker. I den biodynamiske tilgang medinddrager man også den subtile energi i behandlingen.

Biodynamisk kranio-sakral behandling

Behandlingen foregår liggende på en briks, hvor jeg sørger for, at du bliver godt lejret. Du behøver ikke at skulle ligge på ryggen, der er flere muligheder.

Du er fuld påklædt og ligger under et tæppe. Jeg anbefaler behageligt og løst tøj.

Det er ved min berøring og lytten til din krop som en helhed, der støtter din krop og netop giver den mulighed for at aktivere den iboende behandlingsplan.

Under behandlingen vil du ofte opleve en dyb afspænding en nærmest meditativ tilstand.

Enkelte gange er én kranio-sakral terapeutisk behandling nok men når der er tale om længerevarende og kroniske problemstillinger, må der påregnes flere behandlinger. Du kan dog forvente at mærke positive forandringer inden for de første 3 behandlinger.

Efter behandlingen kan nogle opleve en forbigående træthed eller fornyet energi, mens andre først kan mærke en forskel 1-3 dage efter behandling. Nogle klienter oplever en “opblussen” eller smerter et andet sted, men det aftager som regel efter 1-2 dage. Kroppen er opbygget således, at den normalt kun registrere smerter fra 1 sted af gangen.

Jeg anbefaler efter endt behandling at drikke godt med vand og ikke have for mange aktiviteter resten af dagen, så kroppen kan få ro og hvile. Hvis det er 1. gang du skal have behandling anbefaler jeg 3 behandlinger inden for 3-8 uger afhængig af din problematik.

Er du gravid, anbefaler jeg først behandling efter uge 16.

Det historiske perspektiv og teori om BKST kort fortalt

Helt tilbage i slutningen af 1800-tallet og starten af 1900-tallet fandt en læge og osteopat Dr. William Sutherland ud af at knoglerne i kraniet kunne bevæge sig.

At de var sammensat som led og ikke som en stor knogle. Han erfarende på egen krop, hvad der skete, hvis et enkelt led eller flere var låst.

Han fandt teknikker til at løsne dem med og derved opstod Kranio Sakral Terapi.

Med tiden er der sket en videreudvikling af teknikkerne, og det er Michael Kern og Franklyn Sills, der har navngivet den Biodynamisk kranio-sakral terapi.

Ovenstående er den vestlige forståelse. Både de gamle ægyptere og den østlig del af verden har i mange årtusinder haft forståelse af kroppens energier og rytmer, men har benyttet andre ord, for det de har sanset.

Priser på biodynamisk kranio-sakral terapi behandlinger

Jeg er under uddannelse på KST instituttet i København og arbejder på at tage en fuld eksamen og at blive RAB godkendt af sundhedsstyrelsen. 

Medlem af foreningen af Kranio-sakral Terapeuter 

Hold øje med mine tilbudspriser som variere i resten af 2019.
Ved køb af 3 behandlinger skal behandlingerne benyttes inden for 1/2 år.

Betaling

Ved fremmøde afregnes kontant, mobilepay eller direkte overførelse mobilbank