Kranio-sakral terapi 

Hjælper dig med at genskabe balance både fysisk og psykisk

 Kranio-sakral terapi er en effektiv behandlingsform som hjælper hvor andre har givet op. Den tager hånd om problemet og ikke kun symptomerne. Her er hvad jeg møder i klinikken:

 • Stress
 • Angst
 • Depression
 • Tankemylder
 • Træthed
 • Søvnproblemer
 • Svimmelhed
 • PTSD (posttraumatisk stressforstyrrelse)
 • Smerter
 • Sorg
 • Migræne- & spændingshovedpine
 • Kæbe. og bids problemer
 • Ryg- og nakkesmerter
 • Piskesmæld
 • Fastlåste led i kroppen
 • Problemer med fordøjelsen
 • Adfærdsforstyrrelser f.eks ADHD
 • Indlæringsproblemer, indelukkethed og dårlig koncentration
 • Hormonelle forsyrrelser
 • Allergi- og astma
 • Svækket immunsystem
 • Sygdomme relateret til nervesystemet
 • Kolik hos børn

Bestil tid

Stress

Usund stress opstår når vores system bliver for overvældet af længere tids alvorligt pres eller en voldsom påvirkning.

Kroppen er trænet til enten kamp eller flugt, men når kroppens signaler ignoreres stivner energien og “låses” derved fast i nervesystemet. Der sker en overbelastning i kroppen, der gør, at vi kollapser i stedet for at handle.

Kranio-sakral terapi kan lindre og gavne et overbelastet nervesystem og symptomer der opstår. I behandlingen arbejdes med nervesystemet, mere præcist det parasympatiske nervesystem, som kan skabe ro og normalisere forholdene.

Når din krop begynder at reagere på stress-signaler, så er det kroppens måde at advare dig på. Og når man overhører signalerne, kan det sætte sig som et stresskolaps, stresssygdom, angst eller depression.

Hjernerystelse og piskesmæld

Gener efter piskesmæld kan være mangfoldige men opstår pga. traume af led, muskler og sener.

I piskesmæld ses en mikroblødning i nervevævet, skader der ikke kan ses i scanninger. Spændinger bliver siddet i vævet, og derved opstår smerter.

Ved hjernerystelser sker der en overtrækning af nerveceller i hjernen, som påvirker hjernens funktion i større eller mindre grad. Det kan give kroniske og langvaring følger af både fysisk og psykisk karakter.

Erfaring viser, at kranio-sakral terapi har en gavnlig virkning på begge områder og kan afhjælpe og lindre mange alvorlige og kroniske følgevirkninger.

Jo før du kommer i gang med behandling jo bedre.

 

Migræne og spændingshovedpine

Hovedpine er en hyppig tilstand og årsag til, at ca. hver 3. dansker har søgt læge. Den kan være indikation på andre sygdomme eller en primær hovedpine. Ca 70% er spændingshovedpine der kan skyldes stress, psykiske forhold og stramme nakkemuskler.

Migræne rammer hyppigst kvinder og 1 ud af 4 har forvarsler af aura gener. Begge er både kroniske eller kommer i perioder og giver somme tider andre fysiske gener end smerter i hovedet.

Kranio-sakral terapi arbejder med spændinger i knoglerne og hjernehinderne, nakke og kæbeproblematikker, cerabrospinalvæske og kranionerverne og kan derfor lindre eller gavne.

Kranio-Sakral Terapi er en terapeutisk, blid, behagelig og dybdegående behandlingsform. Ved hjælp at blid berøring hjælper jeg din krop med at løsne op for de spændinger der har sat sig fast både af fysiske og af psykiske karakter.

Behandlingen er kendt for at gå dybere ned i kroppens lag og stimulere nervesystemet så man oplever en afslappende og rolig tilstand i kroppen. Ved ro har kroppen bedre mulighed for at løsne op for de spændinger, skævheder og ubalancer der har sat sig i bindevævet og musklerne, langs hele rygsøjlen, bækkenet samt spændinger i led og muskler og i kraniets og ansigtets knogler. 

Når vi bliver syge eller har en krise i livet er det et udtryk for at vi er i ubalance.

Det kan vise sig i flere forskellige symptomer, både som fysiske eller psykiske blokeringer og spændinger såsom smerter, stress, sorg, træthed, søvnløshed, depression osv. Når kroppen er overbelastet har den netop brug for at skifte gear og komme ned i tempo for at kunne genopbygge sig selv.

 

Kranio-Sakral Terapi er baseret på embryologi, læren om fostrets skabelse. De kræfter/energier der styrer fostrets udvikling, er de samme kræfter, som heler kroppen livet igennem. Der arbejdes ud fra den forudsætning at kroppen selv har ressourcerne, for at optimere sin tilstand. Men når der opstår dominerende ubalancer har kroppen ikke selv ressourcer til at reetablere kontakten til helheden og sundheden. Som kranio-sakral terapeut er mit mål at hjælpe, støtte og optimere dit krops nervesystem og din kranio-sakral rytme ved at sikre

– en optimal blodcirkulationt til og fra dit nervesystem

– at sikre god bevægelse i cerebrospinalvæske som sikre næring til hjerne og nerverne

– sikre kranioknogler god og fri bevægelse 

– afspænde bindevævsmembraner i kraniet

– sikre god og fri funktion i hele rygsøjlen og bækken og korsbenet

– og hjælpe med til at frigøre fastklemte nerver i hele kroppen.

Biodynamisk kranio-sakral terapi

 

Biodynamisk betyder livskraft. Derfor arbejdes der også med kroppens ressourcer og livsenergi. 

I min behandlinger som kranio-sakral terapeut arbejder jeg både med biodynamiske og mekaniske kst-teknikker, terapi, bindevævsteknikker, akupunktur-punkter og med din livsenergi helt afhængig af hvilken udfordringer du kommer med.

Biodynamisk kranio-sakral behandling

Behandlingen foregår liggende på en briks, hvor jeg sørger for, at du bliver godt lejret. Du behøver ikke at skulle ligge på ryggen, der er flere muligheder.

Du er fuld eller delvis påklædt og ligger under et tæppe. Jeg anbefaler behageligt og løst tøj. 

Under behandlingen vil du ofte opleve en dyb afspænding og komme i en nærmest meditativ tilstand og nogle falder i søvn.

Hvor mange behandlinger?

Mange spørger ind til hvor mange behandlinger der må påregnes i et forløb. Det er individuelt og kommer an på den problematik du kommer med. Når du starter med behandling anbefaler jeg altid at du starter med 3 behandlinger med 1-3 ugers interval for at opnå den størst mulige effekt. 

Behandligen bruges også til lindrende og stimulerende behandling i forhold til nervesygdomme og lindrende symptombehandling ved kroniske sygdomme, hvor det kan være nødvendigt at komme igen når behovet igen opstår.

Bivirkninger

Bivirkninger opstår fordi din krop restituere efter behandling, derfor kan nogle opleve en forbigående træthed eller fornyet energi, mens andre først kan mærke en forskel 1-3 dage efter behandling. Nogle klienter oplever en “opblussen” eller smerter et andet sted, men det aftager som regel efter 1-2 dage. Kroppen er opbygget således, at den normalt kun registrere smerter fra 1 sted af gangen.

Jeg anbefaler efter endt behandling at drikke godt med vand og ikke have for mange aktiviteter resten af dagen, så kroppen kan få ro og hvile. 

Er du gravid, anbefaler jeg først behandling efter uge 16.

Biodynamisk kranio-sakral terapi

Det historiske perspektiv og teori om BKST kort fortalt

Helt tilbage i slutningen af 1800-tallet og starten af 1900-tallet fandt en læge og osteopat Dr. William Sutherland ud af at knoglerne i kraniet kunne bevæge sig.

At de var sammensat som led og ikke som en stor knogle. Han erfarende på egen krop, hvad der skete, hvis et enkelt led eller flere var låst.

Han fandt teknikker til at løsne dem med og derved opstod Kranio Sakral Terapi.

Med tiden er der sket en videreudvikling af teknikkerne, og det er Michael Kern og Franklyn Sills, der har navngivet den Biodynamisk kranio-sakral terapi.

Ovenstående er den vestlige forståelse. Både de gamle ægyptere og den østlig del af verden har i mange årtusinder haft forståelse af kroppens energier og rytmer, men har benyttet andre ord, for det de har sanset.

Priser på kranio-sakral terapi behandlinger

Jeg er tilknyttet KST instituttet i København og er medlem af

Foreningen af Kranio-sakral Terapeuter. Du kan finde mig på begge behandlerlister.

Betaling

Du har mulighed for at betale med betalingskort når du bestiller online. Beløbet reserveres og trækkes først når du møder til den bestilte tid.

Ved fremmøde i klinikken har du også mulighed for at betale kontant eller med mobilpay.

Modtag nyhedsbrev med tips

Tilmeld dig mit månedlige nyhedsbrev og få tips til hjemmeøvelser, gode råd og tilbud.

Tjek din indbakke for bekræftelse!