info@silenttouch.dk

(+45) 4021 2140

Kranio-sakral terapi

Hjælper dig med at genskabe balance både fysisk og psykisk

Kranio-sakral terapi er en effektiv behandlingsform som hjælper hvor andre har givet op. Den tager hånd om problemet og ikke kun symptomerne. Her er hvad jeg møder i klinikken:

 • Stress
 • Angst
 • Depression
 • Tankemylder
 • Træthed
 • Søvnbesvær
 • Svimmelhed
 • PTSD (posttraumatisk stressforstyrrelse)
 • Smerter
 • Sorg
 • Migræne- & spændingshovedpine
 • Kæbe og bids problemer
 • Ryg- og nakkesmerter
 • Skoliose og scheuermann syndrom
 • Hjernerystelse og piskesmæld
 • Fastlåste led i kroppen
 • Problemer med fordøjelsen
 • Adfærdsforstyrrelser f.eks ADHD
 • Hormonelle forsyrrelser
 • Svækket immunsystem
 • Sygdomme relateret til nervesystemet

Stress

Usund stress opstår når vores system bliver for overvældet af længere tids alvorligt pres eller en voldsom påvirkning.

Kroppen er trænet til enten kamp eller flugt, men når kroppens signaler ignoreres stivner energien og “låses” derved fast i nervesystemet. Der sker en overbelastning i kroppen, der gør, at vi kollapser i stedet for at handle.

Kranio-sakral terapi kan lindre og gavne et overbelastet nervesystem og symptomer der opstår. I behandlingen arbejdes med nervesystemet, mere præcist det parasympatiske nervesystem, som kan skabe ro og normalisere forholdene.

Når din krop begynder at reagere på stress-signaler, så er det kroppens måde at advare dig på. Og når man overhører signalerne, kan det sætte sig som et stresskolaps, stresssygdom, angst eller depression.

Hjernerystelse og piskesmæld

Gener efter piskesmæld kan være mangfoldige men opstår pga. traume af led, muskler og sener.

I piskesmæld ses en mikroblødning i nervevævet, skader der ikke kan ses i scanninger. Spændinger bliver siddet i vævet, og derved opstår smerter.

Ved hjernerystelser sker der en overtrækning af nerveceller i hjernen, som påvirker hjernens funktion i større eller mindre grad. Det kan give kroniske og langvarige følger af både fysisk og psykisk karakter.

Erfaring viser, at kranio-sakral terapi har en gavnlig virkning på begge områder og kan afhjælpe og lindre mange alvorlige og kroniske følgevirkninger.

Jo før du kommer i gang med behandling jo bedre.

Migræne og spændingshovedpine

Hovedpine er en hyppig tilstand og årsag til, at ca. hver 3. dansker har søgt læge. Den kan være indikation på andre sygdomme eller en primær hovedpine. Ca 70% er spændingshovedpine der kan skyldes stress, psykiske forhold og stramme nakkemuskler.

Migræne rammer hyppigst kvinder og 1 ud af 4 har forvarsler af aura gener. Begge er både kroniske eller kommer i perioder og giver somme tider andre fysiske gener end smerter i hovedet.

Kranio-sakral terapi arbejder med spændinger i knoglerne og hjernehinderne, nakke og kæbeproblematikker, cerabrospinalvæske og kranionerverne og kan derfor lindre eller gavne.

Tilskud til behandling

Jeg er medlem af Foreningen af Kranio-Sakral Terapeuter i Danmark og er RAB-registreret behandler. Det betyder at du har mulighed for at få tilskud til dine behandlinger enten gennem din sundhedsforsikring eller ulykkesforsikring.

Ring altid og forespørg dit forsikringsselskab, om du kan få dækket dine behandlinger hos mig. Jeg sender gerne din faktura direkte til betaling hos dit forsikringsselskab, så det hele bliver meget nemmere for dig.

Biodynamisk kranio-sakral terapi

Hvordan foregår behandlingen?

Helt afhængig af hvad du kommer med, kan 1. behandling omfatte en undersøgelse af kroppens spændinger og skævheder. Hvordan du går, står og bevæger dig. Mange problematikker er ikke altid koncentreret i det område man har smerter, men nakkesmerter kan stamme fra mange områder såsom kæbespændinger, skævheder i din rygsøjle eller spændinger i bækkenet og lignende.

Vi taler om dit arbejdsliv og hverdagsliv og derefter kommer jeg med forslag til et forløb som vil give dig det bedste resultat. I mine behandlinger inddrager jeg samtaler, gode redskaber og hvad du selv kan hjælpe til med. Har du mere brug for ro og afstresning på grund af stress, hjernerystelse, depression eller sorg har vi en dybdegående samtale, så jeg ved hvor du befinder dig, og har opmærksomhed på de spændinger, det kan give dig.

Behandlingen foregår liggende på en briks, hvor jeg sørger for, at du bliver godt lejret. Du behøver ikke at skulle ligge på ryggen, der er flere muligheder også eleveret hovedgærde. Du er fuld eller delvis påklædt og ligger under et tæppe. Jeg anbefaler behageligt og løst tøj. Under behandlingen vil du ofte opleve en dyb afspænding og nogle falder i søvn.

Er det en behandling der skal korrigeres lidt mere på kroppen, kan det også foregå ude fra briksen med hjælp fra dig. Jeg afslutter dog altid med den blide og rolige del, så alle går herfra med ro i kroppen.

Behandlingen foregår liggende på en briks, hvor jeg sørger for, at du bliver godt lejret. Du behøver ikke at skulle ligge på ryggen, der er flere muligheder. Du er fuld eller delvis påklædt og ligger under et tæppe. Jeg anbefaler behageligt og løst tøj. Under behandlingen vil du ofte opleve en dyb afspænding og komme i en nærmest meditativ tilstand og nogle falder i søvn.

Hvor mange behandlinger?

Mange spørger ind til hvor mange behandlinger der må påregnes i et forløb. Det er individuelt og kommer an på den problematik du kommer med. Når du starter med behandling anbefaler jeg altid at du starter med 3 behandlinger med 1-3 ugers interval for at opnå den størst mulige effekt.

Behandligen bruges også til lindrende og stimulerende behandling i forhold til nervesygdomme og lindrende symptombehandling ved kroniske sygdomme, hvor det kan være nødvendigt at komme igen når behovet igen opstår.

Bivirkninger

Bivirkninger opstår fordi din krop restituere efter behandling, derfor kan nogle opleve en forbigående træthed eller fornyet energi, mens andre først kan mærke en forskel 1-3 dage efter behandling. Nogle klienter oplever en “opblussen” eller smerter et andet sted, men det aftager som regel efter 1-2 dage. Kroppen er opbygget således, at den normalt kun registrere smerter fra 1 sted af gangen.

Jeg anbefaler efter endt behandling at drikke godt med vand og ikke have for mange aktiviteter resten af dagen, så kroppen kan få ro og hvile.

Er du gravid, anbefaler jeg først behandling efter uge 16.

Biodynamisk kranio-sakral terapi

Kranio-Sakral Terapi er en terapeutisk, blid, behagelig og dybdegående behandlingsform. Ved hjælp at blid berøring hjælper jeg din krop med at løsne op for de spændinger der har sat sig fast både af fysiske og af psykiske karakter.

Behandlingen er kendt for at gå dybere ned i kroppens lag og stimulere nervesystemet så man oplever en afslappende og rolig tilstand i kroppen. Ved ro har kroppen bedre mulighed for at løsne op for de spændinger, skævheder og ubalancer der har sat sig i bindevævet og musklerne, langs hele rygsøjlen, bækkenet samt spændinger i led og muskler og i kraniets og ansigtets knogler.

Når vi bliver syge eller har en krise i livet er det et udtryk for at vi er i ubalance.

Det kan vise sig i flere forskellige symptomer, både som fysiske eller psykiske blokeringer og spændinger såsom smerter, stress, sorg, træthed, søvnløshed, depression osv. Når kroppen er overbelastet har den netop brug for at skifte gear og komme ned i tempo for at kunne genopbygge sig selv.

Kranio-Sakral Terapi er baseret på embryologi, læren om fostrets skabelse. De kræfter/energier der styrer fostrets udvikling, er de samme kræfter, som heler kroppen livet igennem. Der arbejdes ud fra den forudsætning at kroppen selv har ressourcerne, for at optimere sin tilstand.

Men når der opstår dominerende ubalancer har kroppen ikke selv ressourcer til at reetablere kontakten til helheden og sundheden. Som kranio-sakral terapeut er mit mål at hjælpe, støtte og optimere dit krops nervesystem og din kranio-sakral rytme ved at sikre

 • en optimal blodcirkulationt til og fra dit nervesystem
 • at sikre god bevægelse i cerebrospinalvæske som sikre næring til hjerne og nerverne
 • sikre kranioknogler god og fri bevægelse
 • afspænde bindevævsmembraner i kraniet
 • sikre god og fri funktion i hele rygsøjlen og bækken og korsbenet
 • og hjælpe med til at frigøre fastklemte nerver i hele kroppen.

Biodynamisk betyder livskraft. Derfor arbejdes der også med kroppens ressourcer og livsenergi.

I mine behandlinger som kranio-sakral terapeut arbejder jeg både med biodynamiske og mekaniske teknikker. Biodynamisk betyder livskraft. Derfor arbejdes der også med kroppens ressourcer og livsenergi. Behandlingen kombineres også med afspænding af medianbaner, bindevævsteknikker, akupressur- og tryk på triggerpunkter. Behandling planlægges altid individuelt og vurderes ud fra de udfordringer man kommer med. Det er en holsitisk behandling som ser kroppen som helhed.

Det historiske perspektiv og teori om BKST kort fortalt

Helt tilbage i slutningen af 1800-tallet og starten af 1900-tallet fandt en læge og osteopat Dr. William Sutherland ud af at knoglerne i kraniet kunne bevæge sig.

At de var sammensat som led og ikke som en stor knogle. Han erfarende på egen krop, hvad der skete, hvis et enkelt led eller flere var låst.

Han fandt teknikker til at løsne dem med og derved opstod Kranio Sakral Terapi.

Med tiden er der sket en videreudvikling af teknikkerne, og det er Michael Kern og Franklyn Sills, der har navngivet den Biodynamisk kranio-sakral terapi.

Ovenstående er den vestlige forståelse. Både de gamle ægyptere og den østlig del af verden har i mange årtusinder haft forståelse af kroppens energier og rytmer, men har benyttet andre ord, for det de har sanset.

Kom nemt i gang

w

Uforpligtende samtale

Du er altid velkommen til at kontakte mig, hvis du har spørgsmål både til behandlingen og de symptomer, du har. Det er gratis og uforpligtende

Telefontid hverdage mellem 9-10
mobil 4021 2140

Book en aftale ONLINE

Åbningstider:  Klinikken er åben mandag og onsdage 11-18, tirsdage og torsdage 10-16, fredage 10-14, enkelte lørdage 10-13 – Du kan booke online eller sende en forespørgsel, skriv gerne på forhånd, hvad der passer dig bedst. Har du svært ved at finde en tid der passer ind i dit skema, så skriv til mig.

NYHED: mulighed for akutte tider eller skrive dig på venteliste

1. behandling

Du skal beregne lidt ekstra tid til 1. behandling, da der bliver sat tid af til en samtale hvor vi taler om de udfordringer i kommer med og jeres hverdagslivet.

Om Silent Touch

Hjælper dig og dit barn med at genskabe balance både fysisk og psykisk – slip for stress – slip for smerter.

CVR nr.: 19972399

Kontakt mig

Pilehøjgård Solhøjvej 20, 2640 Hedehusene
Find vej

Telefon:
(+45) 4021 2140

E-mail:
info@silenttouch.dk

Modtag nyhedsbrev med tips

Tilmeld dig mit månedlige nyhedsbrev og få tips til hjemmeøvelser, gode råd og tilbud.

Tjek din indbakke for bekræftelse!